Loading...
Om oss2018-09-05T15:40:17+00:00

LÄS MER

Om oss

SES Combustion AB levererar produkter, system och tjänster till förbränningsanläggningar inom industrin och på fartyg i hela världen. Systemen är säkerhetssystem, brännarstyrningar och kompletta system till sodahuspannor samt ång- och hetvattenpannor. Vi brinner för att för att hjälpa industrikunder med förbränning. Effektiv förbränning som minskar miljöpåverkan. Det gör vi genom vårt breda erbjudande och ett nära och förtroligt samarbete.

Produkter & Tjänster

NÅGRA MILSTOLPAR I

SES Combustions historia

 1980 3 tekniker som jobbat med ångpannor sedan 1968 i Nordisk Elektronik AB och därefter i Amlab AB i Nynäshamn köpte affärsområdet ångpanneautomation av Johnsonkoncernen och startade S.E.S Scandinavian Electronics AB.  

 1982 Företaget fick mycket nya order på styrsystem till marina ångpannor från ABB Sunrod AB.

 1983 Det första PLC-baserade styrsystemet levererades till Kvarnsvedens pappersbruk

 1984 Första PLC-baserade säkerhetssystemet till en fastbränsleeldad ångpanna med fluidiserad bädd (CFB) levererades till ett fjärrvärmeverk i Nyköping.

 1990 Första styrsystemet med egenutvecklade elektronikenheter levereras till ett varv i dåvarande Jugoslavien. Systemet innehöll bl.a. SESCON som Aalborg Industries i Korea ansåg vara “Världens bästa matarvattenregulator” 10 år senare.

 1999 Röktäthetsmätaren SESOBS lanserades och blev en världsomfattande produkt några år senare. Den är t.ex. standard i Samsungs skeppsvarv i Korea.

 2001 Wooree Mek (tidigare Marine Equipment Korea) blir först att representera våra produkter utomlands.

 2003 Den Koreanska ångpannetillverkaren KangRim Industries blir vår första licenstagare och tillverkare av våra marina styrsystem i Korea i 5 år.

 2006 Vi förvärvar Heede Controls AB med världsledande produkter inom förbränning och gas samtidigt som Percy Adsjö tillför gedigen kunskap om sodahuspannor.  

 2007 Vi byter namn till SES Combustion AB.
För att skydda ett starkt varumärke byter moderbolaget samtidigt namn till S.E.S Scandinavian Electronics AB.

 2009 SES Combustion AB levererar de första SES-Turboflame brännarna för marina ångpannor till kryssningsfartyget M/S Seabourn Pride, numera WINDSTAR PRIDE.

 2013 Den första brännarautomatiken (BMS) baserad på Fireye BurnerLogix och ABB Pluto PLC introduceras och säljs till BillerudKorsnäs Karlsborgs Bruk.

2017  Vi sätter upp ett koncept för underhåll av förbränningsapplikationer i asfaltsverk med service och reservdelar.

 2018 FLAMKONTROLL INVEST AB förvärvade samtliga aktier i SES Combustion AB den 1 mars 2018.
Detta betyder att FLAMKONTROLL Skandinavisk Försäljning AB och SES Combustion AB nu är dotterbolag. Från den 1 augusti sitter vi i gemensamma lokaler på Åkervägen 3.